Alnatura Био брашно от нахут, 400 г
Богато на протеин брашно за готвене
6.60 лв.
(16.50 лв. / кг, вкл. 20% ДДС. - плюс доставка)
Характеристики:
- Лешникови аромати
- За палачинки, квасни продукти и много други рецепти
- Естествено веган и без глутен
- Веган
- Без глутен
Арт.-№: XPI-MM-205519, Съдържание: 400 г, EAN: 4104420181458
Описание
Брашно от непечен био нахут, естествено без глутен и богато на протеини и фибри. Брашното е с класическия сладък вкус на нахут с ядкови нотки. Идеално за придаване на богат вкус на палачинки, фалафели, квасни продукти или за приготвяне на типичен индийски ладду. Продуктът е идеален и като свързващо вещество за сосове или за сгъстяване на супи.
Рецепта за ладду (типичен индийски десерт)
Състав: 50 г фино смляна захар (напр. захар от кокосов цвят, кафява захар), 75 г мазнина (напр. кокосово масло или масло или гхи), 100 г брашно от нахут, 1 щипка морска сол
1. Загрейте избраната мазнина/олио в тиган и внимателно разтворете избраната захар, като разбърквате често. Комбинирайте брашното от нахут и солта, продължете да препичате сместа за около 3 минути, като бъркате непрекъснато, докато усетите интензивен орехов аромат. Тестото не трябва да потъмнява и дори да прегаря.
2. Във втората стъпка разточете тестото в плоска форма, направена например от силикон, и оставете да изстине. След това оформете и нарежете на малки парченца. Препоръка: Ако тестото все още е достатъчно ронливо, когато е горещо, е полезно да го омесите енергично с ръце. Перфектното тесто за ладду донякъде напомня на текстурата на марципан, но може да бъде по-пясъчно и по-малко лепкаво.
3. Съхранявайте ладду в хладилник в херметически затворен контейнер, така ще се запази за няколко седмици.
4. Тези, които обичат да експериментират, могат да овкусят тестото със сладки подправки като кардамон, карамфил на прах, канела и др. Обикновено се използва и розова вода или препечени сусамови семена.
Забележка от производителя: брашното от нахут не е подходящо за консумация в суров вид.
Производител: | Alnatura |
---|---|
Форми на хранене: | Веган, Без глутен |
Алергени: | Без глутен |
Видове продукти: | Брашно |
Характеристики : | Веган |
Съвети за съхранение: | съхранявайте на хладно и сухо място |
Препоръчителната дневна доза не бива да се надвишава.
Съдържание
- 100 % Брашно от леблебия [1]
- контролирано биологично земеделие
може да съдържа следи от фъстъци, соя, бадеми, ядки, сусам и лупина.
Хранителна стойност
Хранителна стойност | на 100 г |
---|---|
Енергийно съдържание / калоричност | 1411 / 337 kJ / ккал |
Мазнини | 5,9 г |
от които Наситени мазнини | 1,1 г |
Въглехидрати | 44 г |
от които Захар | 2,4 г |
Фибри | 16 г |
Протеини | 19 г |
Сол | 0,06 г |
Продуктови ревюта
рецензии на български за Alnatura Био брашно от нахут
1 клиентска рецензия на друг езики
5 звезди | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 звезди | | 0 | (0%) |
3 звезди | | 0 | (0%) |
2 звезди | | 0 | (0%) |
1 звезда | | 0 | (0%) |
1 оценка
Все още няма рецензии на български, но 1 рецензии на друг език.
- Все още няма отзиви.