Розови шипки смлени на фин прах

Шипката принадлежи към растенията от семейство розови. Удължените овални, хрупкави плодове могат да се консумират сурови. Внимание, малките им ядки могат да предизвикат сърбеж при контакт с кожата. Затова трябва внимателно да ги премахнете преди хранене. Колкото по-късно наберете плода, толкова узрял и по-сладък е той. Безброй методи за обработка превръщат шипката в много универсален продукт. Конфитюри, масла, ликьори, чайове, плодови вина или традиционно като пълнеж от вкусни понички. Ако разгледате по-отблизо техните съставки, веднага ще забележите високото съдържание на витамин С. Тази и много други съставки като флавони, плодови киселини и витамин В комплекси са сред характерните особености на плода.

Филтрирай и подреди

Цена Производител Форма на прием Алергени Характеристики Типове аюрведични продукти
Филтър

Прах от шипка: 5 продукта

Всички цени са с ДДС.