Розови шипки смлени на фин прах
Шипката принадлежи към растенията от семейство розови. Удължените овални, хрупкави плодове могат да се консумират сурови. Внимание, малките им ядки могат да предизвикат сърбеж при контакт с кожата. Затова трябва внимателно да ги премахнете преди хранене. Колкото по-късно наберете плода, толкова узрял и по-сладък е той. Безброй методи за обработка превръщат шипката в много универсален продукт. Конфитюри, масла, ликьори, чайове, плодови вина или традиционно като пълнеж от вкусни понички. Ако разгледате по-отблизо техните съставки, веднага ще забележите високото съдържание на витамин С. Тази и много други съставки като флавони, плодови киселини и витамин В комплекси са сред характерните особености на плода.
Прах от шипка: 5 продукта
-
Raab Vitalfood GmbH Био шипка на прах, 500 г
- С витамин С и мастни киселини
- От контролирано биологично земеделие
- Събрани на ръка
-
Govinda Био прах от шипка, 220 г
- Произведен от цели шипки
- Плодов и леко тръпчив
- За шейкове, мюсли и купички
-
Ölmühle Solling Био прах от шипка, 500 г
- Качество на суровата храна
- Кисело-плодов вкус
- Произведен от ръчно набрани, узрели плодове
-
Raab Vitalfood GmbH Био кафяво просо и шипка на прах, 600 г
- Богат на витамин С и калций
- С естествен силициев диоксид
- 600 г био прах
Всички цени са с ДДС.