Вегански коледни и протеинови бисквитки

Вегански коледни и протеинови бисквитки

Не винаги е лесно да се храним здравословно или да спортуваме - особено през коледния сезон. Проблемът по празниците обикновено е, че всички сладки изкушения просто съдържат твърде много въглехидрати.

Днес представяме вкусна рецепта за бисквитки, които са не само вкусни, но и богати на хранителни вещества, а не пълни със захар или мазнини. Като малък бонус, те са без глутен и вегански.

Съставки за 5 порции

  • 40 г фъстъчено масло
  • 30 г смлени ядки
  • 15 г протеин на прах
  • 1 супена лъжица сироп от агаве
  • 1 супена лъжица бадемово мляко
  • 1 чаена лъжичка смлян джинджифил, сушен
  • ½ ч.л. смлян бахар

Приготвяне

  1. Смесете всички съставки, докато се получи тесто.
  2. Опитайте тестото, за да сте сигурни, че е толкова сладко, колкото искате. Ако не, можете да го коригирате.
  3. Разточете тестото върху незалепваща тава или парче хартия за печене. Изберете коледната форма за бисквитки и след това изрежете бисквитите.
  4. Печете бисквитките в предварително загрята фурна на 170 градуса по Целзий за десет до дванадесет минути до златисто кафяво.
  5. Сега идва най-важната стъпка: Оставете бисквитите да изстинат напълно. Ако все още са топли, веднага се разпадат.
  6. Сега можете да украсите бисквитките според настроението си, напр. с тъмен шоколад, какао на прах, кокосови стърготини ...
  7. Насладете им се.